Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата во Романија. Молитвата Оче наш во православната катедрала

По средбата со Постојаниот Синод на Романската Православна Црква, папата Фрањо на 31 мај 2019 година попладне замина во новата сѐ уште недовршена православна катедрала „Спас на народот“ во Букурешт.