Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Треба да знаеме да ја разликуваме добрата и лошата љубопитност

Бидејќи децата по природа се љубипитни, општеството треба да ги заштитува од опасноста на виртуелниот свет – истакна папата Фрањо за време на светата Литургија, која ја служеше во домот

Вера Сведоштва

Свети Јосиф Работник

Во 1955 гoдина се воведува во црковната година празникот Св. Јосиф Работник, големиот папа Пио XII. Одредил тој празник да се слави на 1 мај, на денот „кој светот на