Archive

Врати се на почетна
Uncategorized Ватикан Вести

Папата се сретна со европските лидери

Во своето обраќање на 24 март 2017 година до европските лидери, Светиот Отец зборуваше

Ватикан Вести

Папата напиша Твитер пораки за мисионерите маченици

На 24 март 2017 година, папата Фрањо напиша две пораки на Твитер.

Вера Духовност

Великиот пост и клинот

Јас сум клин, направен од метал, во оган искован и цврсто обликуван. Од мене многу се очекува.

Вера Духовност

Великиот пост и маслинката

И јас имам своја приказна. Јас сум маслинка. Во една книга која ја нарекуваат Библија,

Ватикан Вести

Ако не го слушаме Божјиот глас, му свртуваме грб на Бог

Треба да се слуша Божјото Слово за да се избегне опасноста да стврдне срцето – рече папата Фрањо

Ватикан Вести

Сочувство од Папата за атентатот во Лондон

Папата Фрањо изрази длабока жалост заради жртвите во атентатот извршен во центарот

Ватикан Вести

Папата Фрањо по повод Светскиот ден на водата

Потребата за заштита на водата како добро за сите луѓе, вреднувајќи го исто така нејзиното

Вера Духовност

Лесниот грев – сигурен пат кон млакост на душата

За душата која вистински сака да дојде до Бог, важно е да го препознае лесниот грев и да го нарече

Вера Духовност

Сад за миење

Велат многу побожни луѓе: „Ако сакаш Бог со погледот да го благослови делото на рацете твои,

Ватикан Вести

Папата: Посилните нека им помагаат на послабите

Папата Фрањо во својата катехеза на Генералната аудиенција на 22 март 2017 година продолжи