Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ова е славење на светоста која се состои во љубовта кон Бог и кон нашите браќа и сестри

Папата Фрањо ја заврши својата посета на Шведска со света Литургија на стадионот Swedbank во градот Малме.

Ватикан Вести

Со својот начин на живот бидете сол и светлина на светот

После светата Литургија на стадионот Swedbank во Малме на 1 ноември 2016 година, папата Фрањо ја предводеше молитвата Ангел Господов.

Ватикан Вести

Папата Фрањо со две нови пораки на твитер

На празникот Сите светци (1 ноември 2016 година), на твитер профилот на Папата се објавени две пораки.

Вести Свет

Халдејскиот патријарх Сако во посета на ослободените села

Халдејскиот ирачки патријарх Сако на 26 октомври 2016 година ги посети ослободените села кои беа под управа на самонаречената Исламска држава.

Вести Свет

За тешката положба на сиромашните во Европа

Скоро на една четвртина од населението во Европа му се заканува сиромаштво и исклученост од општетсвото – за овој факт дискутираше Советот

Ватикан Вести

Папата: Без Бог не можеме ништо да направиме

Светот од христијаните очекува заедничко сведоштво, католиците и лутераните заедно да го навестуваат Словото Божјо

Ватикан Вести

Папата разговара со новинарите во авионот на летот за Шведска

Ова е важно екуменско патување, помогнете ми неговата смисла да ја направам разбирлива – рече Светиот Отец поздравувајќи околу седумдесет новинари

Вера Духовност

Празник на Сите Светци

Денес се спомнуваме за заедницата на светците, размислуваме за жетвата на сите живи жртви принесени на Бога, го славиме празникот во кој блеснува повеќе од кога и да е телото