Твитер пораки на Папата за иницијативата „24 часа за Господ“

Твитер пораки на Папата за иницијативата „24 часа за Господ“

По повод молитвената иницијатива „24 часа за Господ“ папата Фрањо сподели на Твитер две кратки размислувања, поттикнувајќи на молитва и да се појде на светата Тајна исповед.

Во првата твитер порака порача: „Меѓу бројните активности, често занемаруваме она што навистина е важно: духовниот живот, својот однос со Бог. Да застанеме како би се помолиле!“

Во втората пак твитер порака папата Фрањо напиша: „Во светата Тајна исповед го пронаоѓаме патот да се вратиме кај Господ и повторно да ја откриеме смислата на животот“.

Вчера, 9 март 2018 година Светиот Отец во базиликата Свети Петар го предводеше покорничкото славење по повод молитвената иницијатива „24 часа за Господ“. За време на спомената иницијатива предвидено е во секоја бискупија барем една црква да остане отворена 24 часа без престан, овозможувајќи им на верниците света Тајна исповед и евхаристиско обожавање.

РВ/к.мк

 

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот