Помош од Задарска надбискупија за Центарот Мајка Тереза – Гевгелија

Помош од Задарска надбискупија за Центарот Мајка Тереза – Гевгелија

Акцијата во Великиот пост во Задарската надбискупија која традиционално се одржува секоја година за време на постот оваа година е наменета за помош на „Центарот Мајка Тереза“ во Гевгелија.

Во акцијата за Великиот пост која повеќе од две децении се одржува во Задарската надбискупија, парохиските свештеници на различни начини, со поставување на кутии за милостина, анимација во парохиските активности и на други начини собираат средства со кои успешно помагаат на разни здравсвтени и социјални установи (болници, училишта, детски градински, семејства.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот