Поклоничко патување на група верници од Радово

Поклоничко патување на група верници од Радово

Во недела 11 јуни 2017 година група верници од парохијата „Свети пророк Илија“ – Радово со благослов на парохот о. Зоран И. Стојанов, а под водство на парохискиот викар о. Трајче Ташев заминаа на поклонение. Најпрво верниците го посетија манастирот Свети Гаврил Лесновски, во близна на Злетово, а потоа и манастирот Свети Јоаким Осоговски крај Крива Паланка.

Патувањето беше исполнето со молитви, црковни песни и духовни разговори, а на враќање го посетија и комплексот Етно Село, кој се наоѓа помеѓу Крива Паланка и Куманово.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот