Петралинци: Крстен пат за нови духовни звања

Петралинци: Крстен пат за нови духовни звања

Во неделите на Великиот пост во католичката парохија „Свети Кирил и Методиј“ во Петралинци се молеше Крстен пат за нови духовни звања.

Секоја недела на Великиот пост по светата Литургија во парохијата „Свети Кирил и Методиј“ се молеше Крстен пат за нови духовни звања. Во ова молитвена иницијатива беа вклучени сите семејства од парохија, а во петтата недела од Великиот пост Крстниот пат го предводеа деца од парохијата. На Цветници, по повод Светскиот ден на млади кој се слави на епархиско ниво, Крстнот пат го предводеа младите.

к.мк

Категорија: Македонија

За авторот