Оркестарот „Јуриј Лончариќ”од Лудбрег престојува во Гевгелија

Оркестарот „Јуриј Лончариќ”од Лудбрег престојува во Гевгелија

Во недела 4 ноември 2018 година инструменталниот оркестар „Јуриј Лончариќ” од Лудбрег – Хрватска зеде учество за време на светата Литургија која се служеше во црквата „Свети Петар и Павле“ во Гевгелија.

Овој инструментален орекстар престојува во Гевгелија по повод 07 ноември, ден на ослободувањето на градот, а по покана на Ансамблот „Бојмија“ од Гевгелија.

По тој повод тие одржаа концерт во петок 02 ноември 2018 година во Народниот театар во Гевгелија.

к.мк

Таг: Оркестарот „Јуриј Лончариќ”од Лудбрег

Клучни зборови: Гевгелија, оркестар Јуриј Лончариќ; Лудберг

Категорија: Вести, Македонија

За авторот