Нови пораки на Твитер од Светиот Отец

Ватикан, 17.4.2013 /к.мк/ – По завршувањето на Генералната аудиенција во среда Папата Фрањо објави две нови пораки на неговиот Твитер профил.

Првата гласи: „ Вознесението не значи отсутност на Исус, туку ни кажува дека тој е меѓу нас жив на еден нов начин и е близу до секој.“

Во втората Твитер порака стои: „За да се влезе во славата Божја се бара секојдневна верност кон Неговата волја, дури и кога таа бара жртва.“

До денес Твитер профилот на Папата, кој е на девет јазици, надминува 5 милиони и 500 илјади пријатели.

Категорија: Ватикан

За авторот

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*