Нова Маала: Благодарствени Свети Литургии

Нова Маала: Благодарствени Свети Литургии

Во парохиската Црква „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала, во месецот декември, секој вторник и четврток, во предвечерните часови, започнаа да се служат благодарствени свети Литургии наменети за потребите на секое поединечно семејство.

На овој начин семејствата од парохијата благодарејќи му на Бога за сите благодати од изминатата година воедно и духовно се подготвуваат за претстојниот празник „Рождество Христово“.

к.мк/З.А.

Категорија: Вести, Македонија

За авторот