Најава: Епископот Стојанов на празникот на светите Кирил и Методиј ќе служи во Богданци

Најава: Епископот Стојанов на празникот на светите Кирил и Методиј ќе служи во Богданци

На 24 мај 2018 година со почеток во 10.00 часот Н.В.П. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија ќе служи света архиерејска Литургија во Богданци по повод празникот на светите браќа Кирил и Методиј и патрониот празник на парохиската црква во Богданци. За време на Литургијата ќе бидат изложени моштите на свети Кирил.

Светата архиерејска Литургија ќе биде директно пренесувана на Радио Марија Македонија на следниот линк: www.radiomarija.mk

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот