Македонски Каритас го одбележа Првиот светски ден на сиромашните

Македонски Каритас го одбележа Првиот светски ден на сиромашните

На 19 ноември 2017 година по повод Првиот Светски ден на сиромашни, кој го прогласи папата Фрањо, Македонски Каритас се приклучи на акцијата „Да не сакаме со зборови, туку со дела“ и на територијата на град Скопје посети сиромашни семејства, стари и осамени лица.

Освен што беа подели пакети со храна и хигиенски средства, вработените на Македонски Каритас се задржаа во разговор со луѓе во потреба, за да ги слушнат нивните секојдневни проблеми со кои се соочуваат.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот