Кардинал Паролин во Гевгелија

Државниот секртар на Ватикан во сабота 19 март во придружба на Скопскиот бискуп и Апосотлски егзарх во Макеоднија, монс. Киро Стојанов и Апостолскиот нунциј во Република Македонија, монс. Анселмо Гвидо Пекорари ја посетија парохиската црква „Свети Петар и Павле“ во Гевгелија и манастирот на сестрите Евхаристинки.

На почетокот парохот о. Димитар Ташев го поздрави гостинот запознавајќи го за животот на парохијата и добриот соживот меѓу католиците и православните во Гевгелија. Изразувајќи го своето задоволство кардиналот ги повтори Исусовите зборови, по тоа ќе не познаат ако се сакаме еден со друг.

По кратката посета на парохиската црква во Гевгелија кардинал Паролин се упати во Транзитноит центар “Винојуг”.

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк
Категорија: Македонија

За авторот