Излезе новиот број „Светлина“

Деновиве излезе од печат новиот број на христијанското списание „Светлина“ за месец јули 2016 година.

Во новиот број на списанието ќе можете да прочитате за бројните активности во Црквата, а централно место зазема Татковинската прослава „Денови на Мајка Тереза“ и прогласот на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов за прослава на канонизацијата на Мајка Тереза.

Весникот може да се набави во сите Католички цркви во Македонија.

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк
Категорија: Македонија

За авторот