Во Рим одржана средба под мотото: Семејство, чувај го создаденото

Да на семејството, привилигиран чувар на дарот на животот, нека биде главно место на негувањето на почитување на големиот дар на создавањето“ – посака папата Фрањо во пораката која ја потпиша Папскиот државен секретар кардинал Пјетро Паролин до учесниците на Студискиот ден, кои под покровителство на Папскиот совет за семејство и здружението Greenaccord кој на 29 март се одржа во Рим под мотото: „Семејство, чувај го создаденото“

Папата во пораката посака кај верниците и неверниците да се зголеми свеста за заедничката одговорност за целото човечко семејство и за светот; заедничка куќа која на сите е доверена на чување – стои на крајот во пораката на Папата.

РВ/Д.И.

Категорија: Ватикан

За авторот