Бискупот Стојанов се сретна со воениот ординариј Богдан

Бискупот Стојанов се сретна со воениот ординариј Богдан

Во зградата на Воениот ординаријат во Загреб, во среда 20 септември 2017 година, воениот ординариј во Република Хрватска, монс. Јуре Богдан го прими Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов.

На средбата бискупот Богдан го запозна бискупот Стојанов со структурата на Воениот ординаријат во Република Хрватска, како и со мисијата која Црквата ја врши преку оваа установа. Соговорниците се присетија на нивниот престој во Рим за време на студентските денови, а потоа бискупот Стојанов го запозна воениот ординариј за животот и делувањето на Католичката црква во Македонија со желба во блиска иднина бискупот Богдан да биде негов гост.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот