Бискупот Стојанов го посети Бигорскиот манастир

Бискупот Стојанов го посети Бигорскиот манастир

На 03 мај 2017 Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов, во придружба на скопскиот парох дон Давор Топиќ го посети Бигорскиот манастир Свети Иван Крстител и се сретна со игуменот на манастирот архимандрит г. Партениј.

Во една мошне срдечна средба, архимандритот Партениј го запозна бискупот Стојанов со животот и делувањето на монасите и манастирот исто така и му го покажа возобновениот манастир.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот